11. yemek etkinliğimizin ev sahibesi Bezen, bizler için çok güzel bir konu seçmiş. Buradan kendilerine teşekkürler diyorum. Heralde balığı sevmeyen yoktur diye düşünüyorum. Bir de sağlık açısından ve beslenme değeri çok olan yararlı yiyeceklerin başında geliyor. Aslında şimdi balık çeşidi fazlaca bulunmamakta. Ben de zaten bu yemeği daha önce yaptım ve bu gün için beklettim. Biz çok beğendik, umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz. Ben tariften biraz farklı olarak içerisine patates doğradım.
Fırında Patatesli Palamut tarifini görmek için tıklayınız...
Tag:
balık,
patates,
palamut,
fırın
Evlenmeden önce hamur yoğurmasını bile bilmeyen ben şimdilerde bir profesyonel gibi yufka bile açabildiğime inanamıyorum :) Merak ve emek birleşince demekki insanoğlunun yapamıyacağı hiç bir şey olmadığını görebildim. Daha önce annemden hep mayasız kol böreği yerdik ama geçenlerde komşumda böyle kabarmış bir kol böreği görünce şaşırmadım değil. Dün akşama ne pişireyim diye düşünürken havalarında sıcak gitmesi sebebiyle pek yemek yenmediği için denemeye karar verdim ve yanında çayla birlikte gerçekten güzel bir akşam yemeği oldu. İç malzemesi olarak ben patetesli ve peynirli yaptım ama ıspanaklısı ve kıymalısıda çok süper oluyor. Denemenizi ısrarla tavsiye ederim.
Mayalı Kol Böreği tarifi için tıklayın...
Tag: Maya, Kol, Börek,
Aile olarak patlıcan sever olduğumuzu daha önceki yazılarımda yazmıştım ama Ali Naziğin soframızda apayrı bir yeri vardır. Çok sıklıkla yaptığım ve beğenerek yediğimiz bir çeşittir. Geçen yıl patlıcan közlemek için közmatik almıştım. Alt tarafı delikli bir tencere düşünün, bunu ocağımın üzerine koyup içine de patlıcanları koyuyorum. Aynı ateş közündeymiş gibi oluyorlar. Gerçekten de çok kolaylık. Diğer türlü çok zor oluyor. Sizlere de tavsiye ederim.
Ali Nazik tarifini görmek için tıklayın...