Cevizli Sütlü İrmik Helvası

Bu helva arkadaşım Hatice'ye ait bir tariftir. Buradan kendisine "ellerine sağlık" diyorum. Dün tatlı krizine girince ne yapayım derken aklıma msn den görüştüğüm Elif'ciğim bu helvayı yapmamı tavsiye etti. Ben de eğer tane tane irmikler ayrılıyorsa tamam dedim. İyiki de yapmışım hiç kalmadı bile :) Ben şam fıstığı yerine ceviz kullandım ve inanın çok leziz oldu denemenizi ısrarla tavsiye ederim.

Yaş Pasta

Misafir sayım fazla olduğu zaman yuvarlak kalıba dökmek yerine böyle fırın tepsisine döküp daha çok sayıda kişiye yetecek bir pasta elde ediyorum. Benim gibi 4 katlı değil de fırın tepsinizdeki pandispanyayı 4 e bölüp 2şer katlı yaparak çok sayıda dilim elde edilebilir. Siz isterseniz kat aralarına çikolata parçacıkları yada muz dilimleri de koyarabilirsiniz.

Yas Pasta tarifi için tıklayınız...



Tag:
, , ,

Keşkek

Bu ayki Ye-9 Yöresel Yemekler etkinliği için hazırlamış olduğum keşkek, genellikle düğün, bayram ve davet gibi özel günlerde yapılan, Anadolu'nun hemen hemen her yöresinde bilinen ama yöresine göre değişik biçimlerde yapılabilen, esas olarak yarma, buğday ve et bileşimi geleneksel bir yemektir.
Bizde de genellikle ailelerimiz bir araya geldiğinde ve kalabalık olunduğunda pişirilir. Bazı bölgelerde hiç et kullanmadan bile yapılıyormuş.
Afyon yöresinde yemeğin akşamdan fırın közünde güveçe konarak sabaha kadar içindeki et ve tahılların iyice birbirine geçmesi sağlanır. Sabah da biraz katıca bir şekilde yenilmektedir.
Bazı bölgelerde de herse adı ile anılmaktadır.

Havuçlu Muffin

Bu havuçlu muffin aslında normal havuçlu kekin tarifi ama muffin kalıplarında pişince tadı sanki bana daha bir değişik gibi geliyor ve daha da güzel kabarıyor. Ben bu keki çikolata sosuna batırıp yemesine bayılıyorum. Ayrıca ikramıda kolay ve tane tane oluyor. Onun için sıklıkla yapıyorum, eğer yapmadıysanız denemenizi öneririm.

Havuclu Muffin tarifi için tıklayınız...

Tag: , , ,

Kutlu doğum ve Mevlid Kandili

Bugün, alemlere Rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed(sav)'in doğum günü. Bu vesileyle tüm islam aleminin mübarek Mevlid Kandili'ni tebrik eder, insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim.

"O vahşet devrinde kâinat ufkundan bir güneş doğdu. Bu güneş âhirzaman Peygamberi Hz. Muhammmed Aleyhissalâtü Vesselam idi. Tarihin seyrini, hayatın akışını değiştiren bu eşsiz olay, dünyayı yerinden sarsan değişimlerin en büyüğü idi..."
Yazının devamı için tıklayın...


Tag: ,, ,

Patlıcan Böreği

Patlıcanın her türlü yemeğini ve salatasını seven bir aile olarak patlıcanın böreğini de herkese ısrarla tavsiye ederim. Patlıcanın içinde hiç belli olmaması da gelen misafirlerinizi veya sizi gerçekten şaşırtacağına inanıyorum.

Patlıcan Böreği tarifi için tıklayınız...



Tag: , , ,

Bahar Pastası

Geçtiğimiz günlerde misafirlerim için Yemek24'ün müdavimlerinden Bahar'cığımın pastasından yaptım. Gerçektende süper bir lezzet ortaya çıktı. Kendisini fikirlerinden dolayı tebrik ediyorum. Farklı olarak ben pandispanyasını kendim hazırladım ve ara katlara bolca dövülmüş ceviz ve çikolata parçacıkları sepeledim. Yapımı çok kolay bir o kadar da lezzetli olan bu pastayı yapmanızı tavsiye ederim.

Bahar Pastası tarifini görmek için tıklayınız...

Tag: ,