Katmer Poğaça

Geçenlerde misafirlerim için ne yapayım diye düşünürken Mutfak Güncesi bloğunda Şaziye Hanım'ın bu tarifiyle karşılaştım. Görünümü hoş ve yapımı kolay geldi, ben de hemen yaptım. Hamurun az geleceğini düşünerek malzemenin iki katını yaptım ve iki tepsi oldu. O günkü misafir menümde katmer poğaçanın yanında cevizli poğaça, elmalı hamur rende, portakallı kek ve patates salatası da vardı. İlerleyen günlerde onları da tarifleriyle beraber sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.

Tarifi görmek için tıklayın...

Tag:
, , ,

Yuhh Size!...

Kanaltürk sitesinin mutfak sayfasında, Türkçe yemek bloglarında yayınlanan tarifler (resimleriyle birlikte) izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden yayınlanmış(Bloglaralemi'nde gördüm). Görünce siz de gözlerinize inanamayacaksınız. Bu tür hırsızlıklar küçük çaplarda zaman zaman oluyordu ama böylesi ilk defa. Yemek ve Biz, Tea Time, Soframız, Tarçın'ın Mutfağı, Dilekçe de konuyu blog'larında ele almışlar. Diyecek söz bulamıyorum...

Lezzet Toolbar güncellendi!...

Evet, resimde de görüldüğü gibi; Lezzet Toolbar'a Yemek ve Hobi sitelerinin Linkleri eklendi. Artık, listemdeki sitelere kolaylıkla erişebileceksiniz. Lezzet Toolbar'ın tamamen zararsız olduğunu (yayıncı site virüs veya casus türü program bulana ödül veriyor) tekrar hatırlatarak, yüklemek isteyenlerin buraya tıklamasını veya buradaki sayfaya giderek oradan yüklemelerini öneririm.
Lezzet Toolbar ile ilgili fikirlerinizi ve önerilerinizi toolbar'ı yükledikten sonra en solda yer alan Bengisu'nun Mutfağı simgesinin altındaki menüden gerçekleştirebilirsiniz.
Not: Ben toolbarı ileri ve geri düğmelerinin yer aldığı araç çubuğu ile aynı satırda kullanıyorum. Size de tavsiye ederim. Böylece akranda fazladan yer kaplamamış oluyor.

Aşure

Muharrem ayının son günlerini yaşamaktayız. Artık bize de bir aşure tarifi koymak düşer. Gerçi bu sıralar hemen hemen her sitede bir çok aşure tarifi var ama bir tane de benden olsun dedim.

Tarifi görmek için tıklayınız...

Arabaşı Çorbası ve Hamuru

Arabaşı özellikle soğuk kış günlerinde yapılan ve toplu halde yenen bir kış yemeği türüdür. Bilhassa tavşan veya tavuk etinden yapıllr. Arabaşı çorbası kendi başına yenebileceği gibi çoğunlukla yanında hamuruyla beraber yenir. Zaten bir arabaşının en büyük özelliği bir kaşığa yutabileceğiniz kadar hamur alıp ardından çorbaya batırıp ve çiğnenmeden yutulmasıdır. Ben bu yutma işini öğrenene kadar bayağı uğraşmıştım :) Ayrıca ben dilimleri de biraz büyükçe yapmışım, siz kendinize göre büyüklüklerini ayarlayın artık...
Bu yemek iç anadolu bölgesinin değişik yörelerinde vazgeçilmez bir yemek çeşididir. Urfa'daki sıra gecelerine benzer şekilde iç anadoluda da arabaşı sıraları yapılmaktadır.
Bu çorba ve hamur bileşiminin mide ve barsak tembelliğine, grip ve boğaz yaralarına çok iyi geldiği söylenir.

Lezzet Toolbar

Lezzet Toolbar hizmetinizde... Tamamen ücretsizdir.
Bir tıklamayla saniyeler içinde yükleyebilirsiniz.
Boyutu küçüktür dolayısıyla fazla yer kaplamaz, explorer pencerenizi daraltmaz.
Herhangi bir virüs içermez, hiçbir kişisel bilgi istemez...

Lezzet Toolbar size neler sağlayacak;
Bengisu'nun Mutfağına tek tıklamayla erişim...



Popüler sitelerde (Google, Mynet, NTVMSNBC gibi) tek tıklamayla arama yapabilme imkanı...
Bulunduğunuz şehrin hava durumuna bakabilme imkanı...
Sözlüklerde kelime araması yapabilme imkanı...
Bulunduğunuz site içinde arama yapabilme imkanı...





Arama sonuçları içinde aradığınız kelimeleri renkli belirtme (Highlight) imkanı...





Birden fazla e-mail hesabını (Gmail, Yahoo, Hotmail ve Pop3 destekli tüm mailler) sürekli kontrol imkanı...

Mutfak linklerine kolay erişim...


İstenmeyen açılır pencereleri(Popup) engelleme imkanı...
İnternet geçmişini, geçici belleğini ve çerezleri tek tıklamayla temizleme (iz bırakmadan nette gezinme) imkanı...






Bütün bunlara küçük bir toolbar ile sahip olmak isterim diyorsanız, tıklayın ve lezzet toolbar'ı kurun. Lezzet toolbar'ı beğenmezseniz rahatlıkla denetim masası-program ekle/kaldır seçeneği vasıtasıyla kaldırabilirsiniz...

Şimdi kurmak için buraya tıklayın... (sorulan soruda çalıştır seçeneğini seçmeniz yeterli)

Çikolatalı ve Kakaolu Minik Kekler

()
Bu minik kekleri geçenlerde hasta ziyareti için yapmıştım. Yanında bir fincan çay da olunca çok makbule geçti. Yapımı ve servisi kolay bir kek olduğu için her zaman için düşünülebilir. Ben de bugün için bunu yayınlamak istedim. Sevgililer gününe özel bir şey yapmadığım için daha önceden yapmış olduğum bu keki koymayı uygun gördüm.

Patates Püreli Mantar

Patetesli mantar tarifini nette gezinirken anneler gurubu sitesinde karşılaştım ve dünkü menümüzdü. Gerçekten de yapılışı çok kolay tadıda bir o kadar hoş olan bir tarif. Bence mutlaka deneyin çok seveceksiniz. Asıl tarifinde patetesin içinde hiç bir şey yok. Ben baharat ve sıvı yağ ekledim, ayrıca domates de kullandım. Size bir öneri daha: ben mantarı temizlerken bir tanesini mutlaka ayırırım. Sapını kopardıktan sonra içine tuz ekerim ve ocağımın en küçük yerine koyar, altını kısarım. Mantar da sulandıkca sulanır. Artık yeme de yanında yat, bence mutlaka deneyin :)

Peynirli Poğaça

Bu poğaça tarifini annemin defterinden yaptım. Yıllardır yaptığımız ve herkes tarafından çok beğenilen bir poğaça. Siz isterseniz içindeki yağ miktarının yarısını margarin yapabilirsiniz. Ben elimden geldiğince pek margarin kullanmamaya dikkat ediyorum ve hepsini sıvıyağ kullandım. 1-2 saat önceden haber vermiş misafirlerime zaman açısından pratik olan, hemen yoğurup şekillendirerek fırına verebildiğim için bu hamur işini sıklıkla yaparım. Şimdiden kolay gelsin...

Sebzeli Bulgur Pilavı

Anadolu ve Mezopotamya'dan tüm dünya mutfaklarına yayılan bulgur binlerce yıldır insanoğlunun vazgeçilmez gıdaları arasında yer almıştır. Bilirsiniz ki, eskiden gelen bir söz vardır: pirinç için için Dimyat'a bile gidilirdi, bulgur ise hep elde olurdu. Ama artık pirinç için Dimyat'a gitmek gerekmediği gibi, bulgur da sürekli elde bulunmuyor. Çünkü artık marketlerde yerlerini aldılar, marketler de her yerde...
Biz de herkes gibi bulguru severek yiyenlerdeniz. Genelde bulgur pilavının sebzelisini yapmayı tercih ediyorum. Hiç yapmadıysanız denemenizi ısrarla tavsiye ederim.

Tarifi görmek için tıklayınız...