Ev Yapımı Erişte

Sizleri bilmem ama hazır satılan erişteler'i nedense hiç sevemedim. O yüzden yazın bir günümü ayırarak kışın yiyeceğim erişteyi kendim hazırladım. Bu sene hamaratlığım üzerimde heralde ;) Özellikle Ramazan'da çok iyi gitti. Kızım da erişteyi diğer pilav türü yemeklerden daha fazla seviyor. Onun için sık sık yapıyorum ben de...
Yalnız bazı tariflerde eriştenin haşlama suyu süzülerek yapıyorlar. Ben suyunu süzmeyip kavurarak yapıyorum ve böyle daha yararlı olduğunu düşünüyorum. Seçim sizin..
Tarifi görmek için tıklayın...

Çikolatalı Lokum

Bu çikolatalı lokum tarifi için arkadaşım Hatice'ye çok teşekkür ederim. Kendisi yemek24 sitesi'nin özel tarfiler bölümüne eklemiş. Ben çikolatasız olarak denedim. ama yine de süper olmuş. Hemen en yakın zamanda bir de çikolatalısını deneyeceğim. Çünkü hem pratik, görsel açıdan ve lezzet bakımından da güzel bir tatlı. Hepsini bir oturuşta yedik bitirdik. Israrla tavsiye olunur:)
Tarifi görmek için tıklayınız...

Etli Lahana Sarması

Bu aralar sebzelere biraz fazla takılıyorum heralde. Önce ıspanak şimdi de lahana... Sağlık açısından sebzeyi bolca tüketmek gerekiyor zaten değil mi?

Ispanaklı Kek

Çocuklarımızın genelde severek yemediği veya hiç yediremediğimiz ıspanağı böyle değişik bir tarif şeklinde sunarsak belki sevmelerini sağlayabiliriz. Çünkü normalde ıspanağı hiç sevmeyen kızım bu keke bayıldı :)
Tarifi görmek için tıklayın...

Ayrıca ıspanağın yararları şöyle sıralanıyor;
Ispanak, provitamin A, C vitaminleri, demir ve çeşitli enzimlerce çok zengin olup, bu maddeler, insanda bol kan yapıyor. Ispanak ayrıca, kemiklerin ve dişlerin sağlamlığını temin ediyor. Ispanak suyu, kalp adalelerini de kuvvetlendiriyor. Özel enzimi ile pekliği giderip bağırsak zehirlenmesini önlüyor. Kalp rahatsızlığı olanlara, haftada 1-2 fincan taze sıkılmış ıspanak suyu içmeleri öneriliyor.

Uzmanlar, ıspanağın, karaciğeri, lenf bezlerini, kan dolaşımını uyardığını belirterek, hamilelere, `kanlı-canlı bir bebeğe sahip olmaları için` bol ıspanak yemelerini tavsiye ediyor.

Kısır

Bazı komşularım kuru soğanı ve salçayı düğünün içine çiğden ekliyorlar. Bu da güzel oluyor ama benim tercihim kavrulmuş soğan ve salçadan yana...

Tarifi Görmek için tıklayınız...

Şekerpare

Bence baya bereketli bir tatlı. Neden derseniz, bu sefer malzemenin yarısı kadarını yaptım. Yine de 14 tane şekerpare çıktı. Ayrıca tepsiye baya bir sık koymuşum. Hamurun hepsini bir tepsiye sığdırayım derken, haliyle birbirine biraz yapıştılar. Yani siz biraz aralıklı koyarsınız.

Bu arada tüm öğretmenlerimizin ve özellikle de eşimin Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimle kutlarım...

Tarifi görmek için tıklayın...

Tarhana Çorbası

4 yıllık evliyim ve her yıl annemin yaptığı tarhanalardan alırdım. Kendim yapmaya cesaretim yoktu. Ama bu yaz kendi kendime her yıl annemlere yük olamam dedim, hoş onlar seve seve yapıyorlar ama ben biraz pimpirikli biriyimdir :) Neticede kalktım ve kendim yaptım tarhanamı. Çok da güzel olduğunu zannediyorum. İyiki de yapmışım çünkü öğrenmiş oldum. Eee artık ben de bir ev sahibiyim ve kışlıklarımı kendim yapmalıyım artık. Nasıl yaptığımı öğrenmek isterseniz...

Tarifi görmek için tıklayınız...

Tuzlu Kurabiye

Kurabiyeler soğuduktan sonra (isterseniz sıcakken bile çok nefis) kokusu ve tadı harika. Ben sardim, büktüm, ördüm şekil şekil yaptım. Gerisi size kalıyor.
Not: Tarif, Tarif defteri'nden alıntıdır.

Yatak odası takımı

Yemek ve pasta tarfileri eklemekten Elişi bölümüyle uzun zamandır ilgilenememiştim. Kızıma yapmış olduğum bir parçayla başlagıç yapmak istedim.

Ayrıntılar için tıklayınız...

Kabak Tatlısı

Kış mevsiminin gelmesiyle beraber Kış kabağı tatlıları da sofralarımızda yerlerini almaya başladı. Benim de en sevdiğim tatlılardan birisidir kabak tatlısı. Bayılırım kendilerine. Eğer birde üzerine kaymak olursa hepsini birden yemek isterim:) bu kabak tatlısının püf noktası bence bir gece şekerde beklemesi. Deneyin farkını göreceksiniz. Kolay gelsin.

Tarifi görmek için tıklayın...

Bulgur Köfteli Tavuk Çorbası

O kadar fazlaca yemek tarifleriyle haşır neşir olmama rağmen bazen akşama ne yapayım diye düşünüp kalıyorum :). Geçen gün de böyle oldu. Düşünürken aklıma Portakal Ağacı editörü Hatice'nin yapmış olduğu Bu tarif aklıma geldi. Evde de 1 adet tavuk göğsü vardı. Hemen kolları sıvadım, ve yaptım :) Tabi ben yine çok fazlaca olmasa da tarifte birkaç değişiklik yaptım.

Pamuk Poğaça

Bugün tarçının mutfağı sitesindeki (aslında aynı tarifi sevgili komşum Münevver Abla'dan çok önceleri almıştım. Tekrar tarifi uzun uzun yazmak yerine oradaki tarifi aynen koydum) pamuk poğaçalardan yaptım. Öyle güzeller ki, yumuşacık, pamuk gibi ve aşırı derecede kabaran poğaçalarım oldu. Hele o eve yayılan kokusu. Hmmmm... kesinlikle aynen tarife uyarak deneyin pişman olmayacaksınız! Misler gibi kokan ve aynı pastanedeki poğaçaların tadı gibi, Umarım siz de beğenirsiniz. Oldukça basit ama çok da lezzetli :)

Haşhaşlı Açma

Tarifteki malzemeler genelde 2 fırın tepsisi oluyor. Ben malzemeyi biraz fazlaca tutuyorum ve derin dondurucuya koyuyorum canımız istediğinde veya acil misafirim geldiğinde çıkarıp hemen ısıtıyorum yani ilk hali gibi olyorlar. Ayrıca haşhaş yerine tahinde kullandığım oluyor. Hamurun yoğuruldukdan sonra ve tepside iyi mayalanması gerekiyor. Sonuç mükemmel, denemelisiniz. Ayrıca bu hamurdan poğaçalar da yapabilirsiniz.

Bebe Pasta (Islak kek)

Misafirlerime sıklıkla yaptığım bir pasta türüdür ıslak kek. Diğer keklere oranla daha yumuşak oluyor. Artık denemesi size kalmış...

Tarifi görmek için tıklayınız...

Etimek Tatlısı

Bu tatlının tarifini portakalağacı'ndan aldım. Oradaki tarif bendeki tariften biraz daha farklıydı. Muhallebisi'nin içine biraz katı yağ ve 5 kaşık toz şeker ekledim gerçekten güzel oldu. İftarda, misafirlerimin çok hoşuna gitti. Bence hem değişik hemde güzel bir tarif.

Fırında Sigara Böreği

Sigara böreği yağda kızarırken çok yağ emdiği ve ağır olduğu için, fırında denemek istedim. Diğerine göre baya hafif oldu ve lezzeti de farklı oldu. Aslında iki şekilde de sigara böreği baya lezzetli oluyor. Tercih size kalmış. Denemek isterseniz tarif burada...

Profiterol

Yapım aşaması uzun ve karmaşık olsa da, yeme aşaması çok zevkli bir pasta türü :))
İlk başlarda yapması çok zoruma gidiyordu, ama şimdilerde alıştım artık. 45-50 dk. civarında hazır oluyor. Tarifin ayrıntılarını tarifdefteri'nden aldım. Kolay gelsin.
Tarifi görmek veya yorumlamak için tıklayın...